De gezondheidsvoordelen van Matcha thee

Gepubliceerd op 3 november 2020 om 14:45

Wat is Matcha thee?

Matcha is een groene thee afkomstig uit Japan. Matcha thee staat bekend als een geneeskrachtige superfood en wordt gemaakt van de Camelila sinensis plant. Matcha thee bevat 10 keer meer antioxidanten dan normale groene thee. Bij matcha thee drink je namelijk de volledige theebladeren, die vol zitten met vitamines, mineralen, antioxidanten en aminozuren.

 

Matcha thee biedt vele gezondheidsvoordelen, namelijk:

 

1. Matcha zit boordevol antioxidanten.

Antioxidanten beschermen weefsels en het DNA in cellen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die in sommige gevallen schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels. 

 

2. Matcha versterkt het immuunsysteem.

Een kop matcha thee bevat onder anderen calcium, kalium, vitamine A en C, ijzer, chroom, zink, magnesium en eiwitten die je immuunsysteem versterken.

 

3. Matcha verlaagt het cholesterolgehalte.

Het rijke gehalte aan antioxidanten in matcha vertraagt de veroudering in ons lichaam. Hierdoor helpt matcha bij het tegengaan van hart-en vaatziekten en blijven de huid en bloedvaten soepeler.

 

4. Matcha helpt met afvallen.

Matcha houdt de bloedsuikerspiegel in balans. Door een gelijkmatige bloedsuikerspiegel verbetert de stofwisseling en de verbranding van calorieën. Als je overgewicht hebt kan het drinken van 5 koppen groene thee per dag al helpen om gewicht te verliezen.

 

5. Matcha helpt tegen stress.

Matcha heeft een kalmerende en ontspannende werking. Dit komt door het aminozuur L-theanine dat in matcha aanwezig is.

 

6. Matcha verbetert geheugen en concentratie.

De L-theanine in matcha zorgt ervoor dat er dopamine en serotonine worden aangemaakt. Hierdoor verbetert je geheugen en wordt je concentratievermogen beter.

 

7. Matcha geeft een energie boost.

Matcha bevat slechts 25% van de hoeveelheid cafeïne van een kopje koffie. De cafeïne in combinatie met de L-theanine geeft je een 4-6 uur durende energiestroom. Matcha is dus een gezonder en aangenamer alternatief voor koffie.

 

8. Matcha verlaagt de ontstekingswaarde in je lichaam.

Matcha thee houdt de bloedsuikerspiegel laag. Hierdoor kan het helpen om diabetes type 2 te voorkomen en om de klachten als je al wel last hebt van diabetes te verminderen.

 

 

 

 

 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.